Tekenen met IJzerdraad = spierballen kracht

Hoewel het af een toe flink werken was,  zijn er toch mooie en unieke beelden ontstaan. Mooi was te zien hoe iedereen zijn eigen idee uitwerkte en hoe verschillend daardoor de beelden werden. Maar ook  leerden de deelnemers dat er veel meer bij komt kijken dan alleen een beetje ijzerdraad buigen.  Want…..dat bleek toch soms moeilijker te zijn dan gedacht!

Spierballen kracht, dat was er toch wel voor nodig! En hoe dikker het ijzerdraad, hoe moeilijker het is om door te knippen en te buigen, dus hoe meer kracht je moest zetten. Gelukkig waren daar ook trucjes voor hoe je dat het beste voor elkaar krijgt.

Ook kregen de deelnemers meer inzicht in de moeilijkheidsgraad van het werken met ijzerdraad. Want hoewel je soms op papier mooi iets getekend kunt hebben, als er te veel details inzitten is dat ook moeilijker om in ijzerdraad na te maken. Beeldende oplossingen moesten dan ook worden gevonden voor dat soort probleempjes, en met een beetje hulp kregen de meesten het dan ook voor elkaar.  En zie het resultaat!

 

Voor de deelnemers: Ik hoop dat jullie het leuk & leerzaam vonden en zie jullie graag weer eens terug! Ik vond het in ieder geval erg leuk om te zien hoe jullie bezig waren en hoe vol concentratie en enthousiasme jullie aan de slag gingen. Super gedaan allemaal!

Emy.

PSSST…….en mocht je deze blog lezen en dit stiekem toch ook wel een keertje willen doen…mail dat dan naar emy@emymaduro.com. Bij genoeg animo, kan ik het begin volgend jaar nog eens inplannen. Voor andere workshops…hou de website in de gaten 😉