Paperclips….wat KAN je ermee

Mijn jongste kind is altijd in de weer en altijd op ontdekkingstocht. Voornamelijk snuffelt ze dan in de kastjes en laden waar ze juist NIET in mag zitten, want tja…dat is natuurlijk het leukste!

Zo ook dit keer. Ze was al een aantal weken aan het graaien in het laadje van de bijzettafel ( waar ze uiteraard eigenlijk niet in mocht zitten…) en pakte daar steeds het doosje met paperclips uit om er vervolgens mee rond te sjouwen.  Telkens legde ik de paperclips weer terug met de waarschuwing “Nee, niet aanzitten”, ” mag niet”.

Maar toen ik haar voor de zoveelste keer zag rondsjouwen met het doosje paperclips, bedacht ik me om haar eens te observeren.  Toen ik zag hoe onderzoekend ze ermee bezig was en hoe interessant ze de paperclips vond, ben ik bij haar gaan zitten. Vervolgens ben ik  mee gaan spelen en heb interventies gepleegd om haar verder te stimuleren in haar kleine onderzoekje wat ze met paperclips kan doen.

Ook mijn oudste vond het interessant en uiteindelijk zaten we met zijn drieën met de paperclip te spelen en ontstonden er al gauw creatieve vondsten en maaksels zoals en ketting of weg of treinrails.

Wat kun je allemaal doen met paperclips? …..Heel veel!

Paperclips…aan elkaar doen/ naast elkaar leggen/ vormen maken/ ergens opschuiven/ ketting maken/ van elkaar halen/ geluid mee maken e.d.

Waar simpele paperclips al dan niet goed voor zijn!

Emy.